Клинтън: Тръмп иска да ни раздели от останалата част на света

Нейната основна мисия като президент ще бъде да задвижи икономиката на страната

Клинтън: Тръмп иска да ни раздели от останалата част на света
228 ~ 1 мин. четене

Кандидатът за президент на САЩ Хилари Клинтън обвини претендента си Доналд Тръмп, че „рисува подвеждаща мрачна картина за бъдещето на американското общество“. Изказването й беше по време на Националния конгрес на демократите, който се провежда във Филаделфия.

Клинтън обясни, че вижда в Тръмп основна заплаха за сигурността на САЩ, тъй като неговите скрити намерения били да раздели американците от останалата част на света, както и един от друг, всявайки страх в тях.

„Не можем да вярваме на този човек. Още повече не можем да му вярваме за атомните оръжия. Та той губи самообладание при най-малката провокация. Как да вярваме на някого, който можем да примамим с един туит в социалните мрежи“, каза Клинтън. 

Според нея американците имат пълното право да бъдат ядосани и недоволни заради икономиката на страната, защото все още тя не работи както трябва. „Чувала съм много хора, които чувстват, че икономика не работи за тях. Някои от тях са разочаровани, дори разгневени. И знаете ли какво? Прави са. Не работим, както трябва“, отбеляза бившата първа дама на САЩ, цитирана от Фокус.

Клинтън обеща публично на американския народ, че ще направи икономиката своя основна мисия в евентуалното и бъдещо управление и ще я изведе до нивото, на което заслужава да бъде. Тя обяви, че ще се бори за създаването на повече възможности и добри работни позиции в САЩ „От първия до последния ми ден на поста ще работя за икономическото развитие на страната ни“, подчерта кандидат-президентът.Подкрепи Economic.bg