Хиляди изпълниха зала \"Арена Армеец\" за Lord of the Rings in Concert

Събитието от формата филм-концерт се осъществи за пръв път в Източна Европа именно у нас.

Хиляди изпълниха зала \

Хиляди фенове се събраха снощи в зала "Арена Армеец" в София за спектакъла на годината "Lord of the Rings in Concert (Властелинът на пръстените – концертът). 250 музиканти, смесеният хор на Българското национално радио и сопраното Кейтлин Луск озвучиха на живо и в пълен синхрон "Задругата на пръстените".

Събитието от формата филм-концерт се осъществи за пръв път в Източна Европа именно у нас. Основни герои в очакваното от пролетта приключение бяха музикантите от Симфоничния оркестър, Смесеният и Детският оркестър на Българско национално радио, както и хорът на Софийските момчета.

От "средната земя" се присъединиха световноизвестният диригент Давид Райц (Швейцария) и Кейтлин Луск (САЩ), която е водещо сопрано в спектакъла по целия свят. Лично композиторът на музиката към "Властелинът на пръстените - концертът" Хауърд Шор я кани за солист на музикалната си творба.

На сцената феновете на “Властелина” освен първата част от кинолнетата – “Задругата на пръстена”, за първи път успяха да видят и оригиналните инструменти, които чуждестранните гости носят, за да пресъздадат музиката на филма. Сред тях пианото, върху което се свири със специални вериги, ирландската флейта и огромен акордеон.

Коментари: 0