Хотели за любители на книгите

Те имат богати библиотеки и стаи с тематичен дизайн по известни произведения

Хотели за любители на книгите
4181 ~ 2 мин. четене

Ако сте любител на четенето, то сигурно за вас ще е удоволствие да се настаните в хотелска стая, които прилича на вътрешността на пишеща машина. Дали ще четете на плажа, или за да минава времето в метрото, книгите са перфектна компания за пътешествие. 

Но някои хотели са приели литературата съвсем сериозно като средство за привличане на клиенти, предлагайки на гостите си стаи, посветени на книгите или пък богати библиотеки.
 
Вижте няколко хотела, които са точно за ценителите на книгите: 
 
5. Taj Falaknuma Palace, Хейдерабад, Индия
 

 Хотелът е построен през 1849 г. Има огромна библиотека, която съдържа над 5000 тома редки книги и ръкописи. Ако искате да се запознаете с цялата колекция, ще ви трябват 16 години, в които да четете по една книга всеки ден, посочват в уебсайта на хотела. 
 
4. Wanderlust Hotel, Сингапур
 

Независимо дали сте старомоден фен на пишещата машина, или модерен почитател на таблетите, този хотел има стая за всеки писател. Той предлага всякакви странни опции за задоволяване на капризи, включително вътрешна къща на дърво или космически кораб. 
 

 Има и стая, която прилича на вътрешността на пишеща машина.
 
3. Sylvia Beach Hotel, Нюпорт, Орегон, САЩ
 

 Всяка от стаите тук е посветена на определени автори като Агата Кристи, Марк Твен, Дж. К. Роулинг, Джон Стайнбек, Шекспир, Жул Верн, Дж.Р.Р. Толкин. Няма телевизори, телефони или Wi-Fi, но има голяма библиотека.
 
Тази стая е посветена на Жул Верн. 
 
Тази пък на авторката на Хари Потър Дж. К. Роулнг 
 
2. The Library Hotel, Кох Самуи, Тайланд
 

 Този шикозен бутиков курорт предлага богата библиотека четива за почивката ви край басейна или на плажа. Повечето от книгите са на английски. Има и фотоалбуми, богата колекция музика и филми, на които да се насладите по време на ваканцията.
 
1. The Commons Hotel, Минеаполис, САЩ
 

Хотелът има богата библиотека, а гостите са добре дошли да си заемат книга по време на престоя. Има дори услуга Иконом за книги за доставка на четиво по стаите.

Подкрепи Economic.bg