Швейцарска хотелска верига предлага „карантинни апартаменти“

Посетителите могат да поискат здравни услуги и дори тест за коронавирус

Швейцарска хотелска верига предлага „карантинни апартаменти“

Снимка: Le Bijou

652 ~ 1 мин. четене

Луксозната швейцарска хотелска верига Le Bijou започна да предлага „карантинни апартаменти", с които дава възможност на гостите на хотела да се изолират. Цената на престоя варира между 800 и 2000 долара на нощ, като в нея е включен личен готвач, частен фитнес и спа процедура, пише CNBC.

В случай, че гостите искат да си направят тест за COVID-19 без да напускат апартамента, то това ще им струва допълнителни 500 долара. Ако не се чувстват добре и искат да получат медицинска помощ отново без да напускат хотелската си стая, то посещение на медицинска сестра два пъти дневно ще им струва 1800 долара. Ако искат сестрата да е по цял ден при тях, то това ще струва 4800 долара на ден.

Le Bijou въведе новия вид услуга, след като изпълнителният директор на веригата Александър Хюбер отчете значителен спад на късите резервации, но увеличение в тези за 14 и повече дни. На въпроса защо гостите удължават престоя си, мнозина казват, че специално резервират апартамента за карантина.

Вследствие на това Хюбер е решил да промени малко традиционните си услуги, които предлага, за да направи апартаментите напълно автоматизирани, включително да разшири цифровите услуги с виртуален иконом на име Джеймс, премахвайки необходимостта от човешки контакт например при настаняване и напускане.

Le Bijou предлага и безплатен престой за здравни работници, работещи в извънредната ситуация, за да се справят с епидемията от вируса. 

Подкрепи Economic.bg