7 храни, които не бива да държите в хладилника

Така няма да загубят хранителните си и вкусови качества

7 храни, които не бива да държите в хладилника

Повечето от храните, които сме свикнали да държим в хладилника, всъщност не бива да стоят там. На умерена температура те запазват по-добри хранителни качества.

Вижте кои 7 продукта не бива да стоят в хладилника:

1. Банани


Ако стоят в хладилника, корите ще покафенеят и ще се промени текстурата на плода. Ако вече са презрели, направете от тях бананов хляб, или ги хвърлете във фризера и си направете после смути. Но ако ще ги консумирате, нека стоят в шкаф.

2. Хляб


Хлябът остарява по-бързо в хладилника. Студената температура го втвърдява. По-добре го дръжте в кутия за хляб.

3. Масло


Противно на всички очаквания, маслото не трябва да стои в хладилника. Първо, ако решите да го намажете върху филийка хляб, то е твърдо и трябва да изчакате да се поразтопи. По-добре го дръжте в чинийка на плота, или в глинен съд. Според здравните власти е по-добре маслото да стои няколко дни на стайна температура. Но ако го ползвате по-дълго време, все пак нека е в хладилник.

4. Кафе


Кафените зърна ще загубят аромата си, ако стоят в хладилника. За тях идеалното място е на сухо и хладно място и в контейнер, за да не са изложени на влага. Вариант е и да държите кафените зърна във фризера.

5. Пъпеш


Ниските температури ще превърнат пъпешите в  каша, така че целите плодове трябва да държите извън хладилника. Когато ги нарежете обаче, може да сложите парченцата там и те ще запазят вкуса си до няколко дни.

6. Чушки


В хладилника те омекват. Най-добре да стоят в хартиена торбичка в шкаф.

7. Домати


Студената температура в хладилника превръща хубавите сочни домати в сипкави топчета. Дръжте ги на плота или в шкафа.

Коментари: 0