Huawei и Porsche представиха новия смартфон Mate 20 RS.

Дизайнът е вдъхновен от някои от най-култовите модели на автомобилния гигант от Щутгарт, като задния капак е облицован с естествена кожа

Huawei и Porsche представиха новия смартфон Mate 20 RS.

Huawei Consumer Business Group и Porsche Design представиха новата лимитирана серия луксозния клас смартфони Porsche Design Huawei Mate 20 RS.

Иновативният дизайн на Mate 20 RS е проектиран съвместно от двете компании. Mate 20 RS е вдъхновен от дизайна на състезателните автомобили на Porsche, което си проличава на задния капак на смартфона, където се вижда брандът „RS”, обозначаващ известните „Rennsport”.

Дизайнът е вдъхновен от някои от най-култовите модели на автомобилния гигант от Щутгарт, като задния капак е облицован с естествена кожа.

Mate 20 RS има иновативна тройна камера Leica, съставена от 40 МР RGB камера, 20 МР камера със специални широкоъгълни лещи на Leica и 8 МР телефото камера, като и трите са разположени под стъкления корпус на смартфона. Камерите са поставени в матрица по двойки и имат нова функция за макро фотография, позволяваща ясното заснемане на обекти, стоящи на до 2,5 см от обектива.


Porsche Design Huawei Mate 20 RS работи с новата 7-нанометрова система Kirin 980. Двойният NPU процесор позволява на Mate 20 RS да поддържа висока оперативна скорост дори при много продължително интензивно използване.

Устройството работи с EMUI 9 – операционната система на Huawei, базирана на Android P. Нейната нова функция HiVision ви позволява да имате истинска енциклопедия в джоба си – когато насочите смартфона към известна картина или обект функцията ще ви разкрие всичко най-любопитно, свързано с тях.

Смартфоните от тази серия имат и функция за 3D лицево отключване. Грешните разпознавания от страна на системата са едно на милион, казват от компаниите.

Mate 20 RS има 4200 mAh батерия, която може да се зарежда със сертифицираната от TÜV нова технология на Huawei SuperCharge, която зарежда батерията със заряд от до 40W.

Mate 20 RS се предлага в два цвята – червен и черен. Смартфоните от серията вървят в комплекта с кожен „Smart View Flip” кейс, изработен от същия тип кожа като тази на корпуса.

Коментари: 0