Huawei: Ние не правим лоши неща

5G е по-безопасен от 4G, уверява председателят на компанията Гуо Пин

Huawei: Ние не правим лоши неща

Снимка: БТА

Китайският производител на телекомуникационно оборудване Huawei, който е и най-големият в света, не прави „лоши неща“. Това каза председателят на компанията Гуо Пин от сцената на Мобилния световен конгрес MWC 2019 в Барселона, предава CNBC. Коментарът му идва на фона на международните опасения за сигурността на устройствата на китайския производител и предстоящото изграждане на новите супер бързи 5G мобилни мрежи.

„За да изградим система, на която всички ние можем да се доверяваме, се нуждаем от равна отговорност, единни стандарти и ясни правила“, коментира Гуо Пин във вторник. „С гордост може да кажем, че 5G е по-безопасен от 4G“, допълни той.

Председателят на Huawei обърна внимание, че компанията е само доставчик на оборудване, без да ги оперира и съответно да притежава данните.

Компанията е остро атакувана от САЩ, че допуска през умишлено оставени задни вратички в нейните устройства китайските власти да извършват промишлен и национален шпионаж. Казусът срещу Huawei ескалира на фона на задълбочилата се търговска война между двете най-силни икономики в света.

Huawei отрича обвиненията срещу нея.

„Нашата отговорност и това, което обещаваме, е, че не правим нищо лошо – не правим лоши неща“, изтъкна и Гуо.


Коментари: 0