Huawei представи първия в света ноутбук с FullView дисплей

Компанията представи и първия таблет с 2.5D стъклен екран

Huawei представи първия в света ноутбук с FullView дисплей

Huawei представи първия в света ноутбук с FullView дисплей - HUAWEI MateBook X Pro, както и новите таблети от серия MediaPad M5, на специално събитие по време на мобилния конгрес в Барселона. Двете устройства HUAWEI MateBook X Pro и HUAWEI MediaPad M5 имат чисти и ясни дисплеи, мощен хардуер и интелигентни софтуерни предимства:


HUAWEI MateBook X Pro


HUAWEI MateBook X Pro е първият в света ноутбук с HUAWEI FullView дисплей. 13,9-инчовият 3K преносим компютър с изцяло нов 10-точков сензорен екран има разделителна способност 3000x2000 пиксела, което е идеалният вариант за създателите на съдържание. Устройството е с дебелина 14,6 мм и тегло 1,33 кг. Ноутбукът ще се предлага в два цвята: Space Gray (тъмносиво) и Mystic Silver (сребристо).

HUAWEI MateBook X Pro се захранва с мощния процесор от 8-то поколение Intel® Core i7 / i5 и NVIDIA® GeForce® MX150 видеокарта с 2GB GDDR5. Той е един от най-мощните и леки преносими компютри на пазара. Разполага и с иновативна аудио система Dolby Atmos с персонализирани високоговорители. Капацитетът на батерията е 57,4 Wh (ватчаса), а ниската консумация на енергия осигурява до 12 часа възпроизвеждане на 1080P видео, работи нормално в продължение на 14 часа или браузва уеб страници в продължение на 15 часа.

Супербързият сензор за пръстови отпечатъци 2.0 позволява на потребителите да стартират своя десктоп за 7,8 секунди след пълно изключване и за 6,6 секунди след хибернация („заспиване“). Вградената камера е позиционирана на клавиатурата. За да бъде използвана, потребителят трябва да я натисне за включване, като това дава възможност за защита при липса на активно ползване. 

Многофункционалният адаптер поддържа бързо USB-C зареждане, широко използвано в смартфоните, което означава, че потребителите трябва да носят само едно зарядно устройство. Huawei Share дава възможност на потребителите да споделят снимки и файлове бързо, лесно и безопасно, без USB проблеми със съвместимостта. Скоростта на Wi-Fi трансфера е до 20Mbps, което е 100 пъти по-бързо от тази при Bluetooth.

 

HUAWEI MediaPad M5


HUAWEI MediaPad M5 е първият в света таблет, който има 2.5D стъклен екран за изключителни визуални преживявания и страхотно усещане на допир. И двата 8.4- и 10.8-инчови таблета от серията подобряват иконичния дизайн на гамата с елегантен метален корпус и U-образна антена. Таблетите се предлагат в два цвята: Champagne Gold (шампанско златно) и Space Gray (тъмносиво.)

Видеоклиповете имат чист и ясен изглед, а благодарение на 2K и ClariVu 5.0 подобреният дисплей, се улавят и най-малките детайли. MediaPad M5 се предлага с два високоговорителя в 8.4-инчовата версия и четири високоговорителя при 10.8-инчовия вариант – и двата Harman Kardon и с технологията HUAWEI Histen за изключителен 3D звук. 

HUAWEI MediaPad M5 се захранва от процесор Kirin 960. EMUI 8.0 е лесен за използване. Дълготрайната батерия - 5.100 mAh в 8,4-инчовия и 7,500 mAh при 10,8-инчовия модел, се допълват от технологията за бързо зареждане HUAWEI QuickCharge. 

Операционната Android система на устройствата е оптимизирана за 10,8-инчовия HUAWEI MediaPad M5 с "Desktop View", който подобрява навигацията за дейности, свързани с производителността. Това включва лента на задачите и лесен достъп до файлове за споделяне и редактиране. 10,8-инчовият HUAWEI MediaPad M5 разполага и с "Pogo Pins", което позволява свързаност на клавиатурата и още по-висока производителност.

Друго нововъведение е писалката HUAWEI M-Pen, налична само при Pro версията на 10.8-инчовия HUAWEI MediaPad M5, която се отличава с ниво на чувствителност 4096, за да може изключително точно да улови дори най-малкия детайл, въвеждан от потребителя на екрана. M-Pen също така разполага с бутони за бърз достъп върху корпуса, чрез които могат да се направят екранни снимки (скрийншоти), да се изтриват изображения и още други функции.

"HUAWEI MateBook X Pro и HUAWEI MediaPad M5 са начело на едно ново поколение високопроизводителни мобилни компютри, които дават допълнителна сила на потребителите във всеки аспект от техния живот", каза Ричард Ю, главен изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group. 

Коментари: 0