Huawei твърди, че продава по 100 хил. сгъваеми смартфона месечно

Mate X засега се продава само в Китай

Huawei твърди, че продава по 100 хил. сгъваеми смартфона месечно

Снимка: БТА

От представянето на сгъваемия смартфон Huawei Mate X в Китай през ноември миналата година досега от устройството са били продавани по 100 хил. бройки на месец. Това твърди самият производител, пише Android Central.

Ако са верни, данните означават, че Huawei си осигурява добри приходи чрез новия смартфон, тъй като той се продава за 17 хил. китайски юана, което е около 2400 долара. Засега устройството се продава само в Китай, но се очаква в някакъв момент да се появи и на европейския пазар.

Все пак представените от китайския производител данни са си направо скромни, на фона на твърденията на неговия южнокорейски конкурент – Samsung. В края на миналата година директорът по стратегията на Samsung Йонг Сон погрешно заяви, че от сгъваемия смартфон Galaxy Fold са били продадени 1 млн. бройки., но впоследствие по време на технологичното изложение CES 2020 компанията уточни, че е продала между 400 хил. и 500 хил. бройки от устройството.

Миналата година Huawei и Samsung бяха пионерите на пазара със сгъваеми смартфони. На изложението CES тази година изведнъж се появи изобилие от прототипни устройства със сгъваем екран. По-късно през 2020 г. пък се очаква на пазара да бъдат пуснати завършени сгъваеми устройства от Microsoft и Motorola – съответно Surface Duo и Razr.

Коментари: 0