iPhone 13 още не е излязъл, а вече се носят пикантни слухове за iPhone 14

Известният анализатор Мин-Чи Куо излезе с прогноза за плановете на Apple през идните години

iPhone 13 още не е излязъл, а вече се носят пикантни слухове за iPhone 14
Автор: Economic.bg

Известният анализатор на Apple Мин-Чи Куо излезе с обширен доклад относно плановете на компанията в близките години. Акцентът пада върху iPhone 14, който се очаква през 2022 г.

Според моментната информация американският производител подготвя два варианта – 6.1- и 6.7-инчов. Това ще означава, че Apple спира 5.4-инчовия iPhone mini. Все пак според Куо през тази година ще се появи iPhone 13 mini, но в по-ограничени количества.

Apple трябваше да намали производствените поръчки за iPhone 12 mini поради по-нисък от очаквания интерес.

Линията на iPhone през 2022 г. ще включва два iPhone с 6.1-инчов и 6.7-инчов дисплей и два Pro модела със същите размери.

Тъкмо iPhone Pro вариациите се очаква да получат нова 48-мегапикселова основна камера с широчина на пикселите от 2.5 μm. Прогнозата на Куо е, че iPhone 13 ще запази 12-мегапикселовата резолюция, но ще увеличи пикселите до 2.0 μm благодарение на лекото увеличаване на размера на сензора. Сега те са с размери от 1.7 μm.

Другото, на което Куо обръща внимание, е видеозаснемането. Според него iPhone 14 ще поддържа 8K възможности.

Анализаторът също така смята, че Apple може да успее да вкара Face ID технологията под дисплея през 2023 г. Междувременно още през тази се очаква да намали размера на сензора с около 10%.

Накрая Куо коментира и темата за виртуалната реалност и очилата, които Apple разработва. По думите му шлемът може да е снабден с до 15 камери – и отвън, и отвътре. С тяхна помощ ще се измерва положението на човека в околната среда и ще се наблюдават движенията му, включително тези на очите. Това ще позволи на VR устройството да използва техника, наречена „foveated rendering“ – визуализиране на областта, в която гледа човек, вместо на цялото зрително поле.

VR сетът на Apple вероятно ще се появи следващата година.

Коментари: 0