И щатът Ню Йорк иска да забрани електронните цигари

Причината са стотици случаи на мистериозни белодробни заболявания

И щатът Ню Йорк иска да забрани електронните цигари

Снимка: Pixabay

Още един щат в Съединените щати е на път да забрани употребата на електронни цигари заради неизвестните последствия от употребата им, предадоха световните агенции. Ню Йорк ще стане вторият американски щат, забранил електронните цигари след Мичиган.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо предложи въвеждане на ограничение, за да се предпазят младите хора. Изявлението му идва на фона на стотици случаи на мистериозни белодробни заболявания, за които се предполага, че са свързани с пушенето на електронни цигари. Те доведоха и до смъртта на петима души в САЩ. 

Медиите в САЩ от средата август съобщават за редица странни случаи на пациенти със затруднено дишане и симптоми на белодробни заболявания, свързани с употребата на електронни цигари. Има хипотези, че пълнителите с никотинова течност са некачествени, имитиращи и опасни. 

През юни Сан Франциско също въведе забрана за продажбата и употребата на електронни цигари и стана първият американски щат, който ограничи популярните заместители на традиционните цигари. Магазините в Сан Франциско нямат право да продават електронни цигари.

Коментари: 0