И във Варна се разбраха за увеличение на заплатите в градския транспорт

Това е записано в споразумение между синдикатите и общината

И във Варна се разбраха за увеличение на заплатите в градския транспорт

Снимката е илюстративна

Заплатите в градския транспорт на Варна ще се увеличават с по 10% годишно през следващите три години. Това съобщи днес президентът на КНСБ Пламен Димитров след среща с кмета на града Иван Портних, цитиран от БТА.

Той уточни, че това е записано в споразумение с общината, което ще бъде внесено за одобрение от Общинския съвет. Димитров обясни, че желанието е увеличението на парите да е от началото на годината, но не по-късно от 1 март.

„Споразумението дава по-голяма сигурност за работещите в градския транспорт, а общината продължава последователната си политика за подобряване на условията на труд и възнагражденията в дружеството“, коментира Портних.

Председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов пое ангажимент споразумението да бъде одобрено в рамките на този мандат на местния парламент.

Припомняме, че подобно споразумение бе сключено и в София. През юли Столичният общински съвет прие предложението на кмета Йорданка Фандъкова за увеличаване на заплатите на шофьорите в градския транспорт с по 10% от 2020 г. до 2023 г.
Коментари: 0