iPad mini е факт!

Продажбите започват от 2 ноември на цени от 329 долара

Apple официално представи най-новия си продукт - таблета iPad mini. Той е по-малък, по-лек и по-евтин от досегашния таблет на компанията.

На специално събитие Тим Кук, главен изпълнителен директор на базираната в Купертино, Калифорния компания и маркетинговият директор Фил Шилер разясниха предимствата на новото устройство, а освен това показаха и редица други нови продукти.

Новият iPad mini ще е с големина на екрана от 7.9 инча - по-голям от Kindle Fire. Познатият досега iPad е с 9.7-инчов екран. iPad Mini ще използва чип A5, какъвто е вграден и в iPad 2.

Цените на новия iPad mini започват от 329 долара, за версията с 16 GB вградена памет. Предварителните нагласи бяха за цена в диапазона 249-299 долара. LTE конфигурацията на по-малкия таблет ще е със стартова цена от 459 долара. Продажбите започват от 2 ноември.

Apple представи и таблетите iPad 2 и New iPad - последният е с чип A6, какъвто има и в iPhone 5, а освен това е и с Retina display. Стартовата цена на iPad 2 е 399 долара, а на iPad с Retina display - 499 долара.

Коментари: 0