iPad mini на Apple излиза в две нови версии

Първата ще е по-лека и по-тънка, а втората ще е с ретина дисплей

Американският технологичен гигант Apple Inc планира да представи две версии на новото поколение на таблета iPad mini. Устройството е сред най-очакваните от потребителите през годината, пише digital. Според информацията към момента, базираната в Купертино, Калифорния Apple вероятно ще пусне в продажба първата версия iPad mini до края на 2013 г. Очаква се моделът да е по-тънък и лек от своя предшественик и да работи с по-бърз процесор.

Намаляването на дебелината и теглото е доста амбициозна цел за Apple, тъй като в момента iPad mini тежи едва 308 грама и е с дебелина от едва 7.2 милиметра.

Новият таблет ще запази същата резолюция от 1024х768 пиксела, но пък ще се захранва от по-бърз процесор от A6 платформата. Най-очакваната от потребителите характеристика в предстоящата версия е включването на ретина дисплей, което е в плановете на компанията, но за модификацията, която ще излезе следващата година.

Именно през 2014 г. ще станем свидетели на нов актуализиран модел на iPad mini, който разполага с такъв панел. Причината за това е, че дисплеите с тази технология са по-трудни за произвеждане и Apple се нуждае от повече време, за да осигури достатъчно наличен капацитет преди премиерата на таблета.

Коментари: 0