iPhone 6 със собствена платежна система

Услугата на Apple е в партньорство с Visa Inc, MasterCard и American Express Ko

iPhone 6 със собствена платежна система
Автор: Божидара Иванова

Apple планира да превърне следващия iPhone в мобилен портфейл чрез партньорство с основни разплащателни мрежи, банки и търговци на дребно. Технологичният гигант работи с Visa Inc, MasterCard и American Express Ko, пише Bloomberg. Новата система ще позволи на потребителите да използват смартфона си вместо кредитни и дебитни карти при покупка от магазините.

Платежната система ще работи с помощта на технологията NFC, чиито чипове ще бъдат вградени в iPhone 6. Технологията ще дава възможност за безконтактни плащания на покупки в обикновените магазини и вместо кредитни карти ще се използват смартфони. От компанията отбелязват, че благодарение на системата за сканиране на пръстови отпечатъци – Touch ID, iPhone 6 може да се превърне в най-сигурният начин за плащане.

Към момента появилата се информацията не е потвърдена нито от Apple, нито от операторите за картови разплащания. Говорителят на Apple Труди Мюлер отказа коментар по темата, както и говорителите на American Express и MasterCard. Представителите на Visa също не коментират изтеклата информация.

Очаква се Apple да представи новата система по време на представянето на новото поколение на най-популярния смартфон на компанията  - iPhone 6, което трябва да се състои на 9 септември.

Коментари: 0