IBM придоби EZSource

Компанията ще модернизира мейнфрейм средата

IBM придоби EZSource

IBM обяви финализирането на сделката за придобиване на EZ Legacy Ltd. (EZSource), компания за софтуерни приложения, която помага на разработчиците да управляват софтуера посредством по-лесни за работа мейнфрейм приложения. Финансовите параметри на сделката не бяха оповестени.

EZSource и IBM ще предоставят на клиентите си възможност да ползват огромни обеми кодове за приложения, базирани в z Systems, за да ускорят внедряването на хибридния облак в развиващите се компании. Обединяването на двете компании ще помогне на разработчиците да променят отделни части от приложенията, които на следващ етап да се включат в хибридния облак чрез APIs. 

Силата на IBM в дигиталната трансформация, API икономиката, хибридния облак и DevOps се допълва от капацитета на EZSource за анализ на приложения. Сливането на технологията на EZSource с портфолиото на z Systems ще позволи на клиентите да открият нови начини как да се възползват от мейнфрейма по-ефективно.

“Мейнфрейма на IBM представлява фундаментална технология за дигитална трансформация. Днешните разработчици могат да се удавят в море от сложни кодове за приложения“, сподели Рос Мури, изпълнителен директор на IBM z Systems. „Технологията на EZSource помага на разработчиците да управляват своите приложения по бърз и лесен начин, достигайки скоростта на бизнеса“.  

„Съвместно с IBM ще разширим нашата технологична експертиза до портфолиото на z Systems, което ще ни помогне да достигнем повече клиенти, работещи за модернизиране на компютърната инфраструктура“, каза Еран Тирер, изпълнителен директор на EZSource.

Коментари: 0