Ikea дава под наем малък апартамент в Токио за под $1 на месец

Това дори не е първият път, в който Ikea навлиза на имотен пазар

Ikea дава под наем малък апартамент в Токио за под $1 на месец

Снимка: Unsplash

2150 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Шведският мебелен гигант Ikea навлиза и в имотния пазар в Япония с отдаването на малък апартамент под наем в Токио. Жилището e с площ от едва 10 кв. м, а наемът му ще струва 99 йени (0.86 долара) на месец, показва публикуваната от Ikea и цитирана от CNN обява.

Апартаментът е напълно обзаведен с мебели и аксесоари на шведската компания. Компанията приема заявки от потенциални наематели, които трябва да са навършили 20 години, до 3 декември. След това апартаментът ще бъде отдаден под наем до 15 януари 2023 г., казаха от Ikea. Наемателят ще трябва сам да плаща сметките си за комунални услуги.

Десет квадратни метра не са много, но от Ikea казват, че са работили усилено, за да се възползват максимално от наличната площ.

Един от ключовете е да се използва добре вертикалното пространство“, заявява компанията на своя уебсайт.

Токио е един от най-гъсто населените градове в света, което води тенденцията за микро апартаменти. Той е дом на малко над 14 милиона души, според столичното правителство на Токио.

Това не е първият път, в който Ikea навлиза на имотен пазар. Компанията има съвместно предприятие BoKlok с шведската строителна компания Skanska, която е построила модулни къщи на достъпни цени в Швеция, Финландия и Норвегия.

През 2019 г. BoKlok стартира нов стил на дом за пациенти с деменция, предназначен да им позволи да продължат да живеят у дома. Дизайнерските промени включват изваждането на огледала от баните и монтирането на кухненски уреди със старомодни копчета, а не с цифрови контроли.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg