Илон Мъск няма да получи заплата, ако Tesla не печели добре

Той ще получава пари въз основа на представянето на компанията и печалбите за акционерите

Илон Мъск няма да получи заплата, ако Tesla не печели добре
3230 ~ 1 мин. четене

Tesla обяви нов компенсаторен план за изпълнителния директор Илон Мъск. Според въпросния план той няма да получи и долар, освен ако акционерите в компанията не печелят изключително добре, пише Business Insider.

За съжаление на около 400-те хил. души, направили предварителни поръчки за Tesla, компенсацията на Мъск няма да бъде обвързана със способността на компанията да произвежда електромобили.

От създаването си насам фирмата никога не е изпълнява някоя от производствените си цели. Бележка от анализатори през декември прогнозира, че само 100 хил. Tesla Model S ще бъдат произведени през 2018 г. За разлика от други автомобилни компании обаче акциите на Tesla продължават да поскъпват от нейното първично публично предлагане през 2010 г. насам.

Вместо да се съсредоточава върху произвеждането на коли, както при General Motors или Ford, новият компенсаторен план на Мъск „изцяло зависи от постигането на пазарна горна граница и оперативни цели, които биха направили Tesla една от най-ценните компании в света”, сочи информацията от фирмата.

Подкрепи Economic.bg