Имотна сделка за милиони долари по време на пандемия

Емблематичната сграда Transamerica Pyramid в Сан Франциско смени собствеността си

Имотна сделка за милиони долари по време на пандемия

Снимка: Wikipedia

Емблематичната сграда Transamerica Pyramid в Сан Франциско смени собствеността си, след като Deutche Finance America и предприемачът в сферата на недвижимите имоти Майкъл Шво я купиха за 650 млн. долара, пише Forbes. Това се превърна и в най-голямата търговска сделка в САЩ от началото на пандемията от Covid-19.

„Това е сграда класическа сграда, която отразява духа на бъдещето“, каза Шво. Предприемачът и Deutche Finance America купиха 48-етажният небостъргач от Aegon, холандска застрахователна компания. Тя пък от своя страна я купи от Transmerica Corporation през 1999г. Сградата пък е отворена през 1972 г.

Друг инвеститор в сделката е германският пенсионен гигант BVK. Очаква се сградата да запази предназначението си, заедно с името въпреки обявените планове за обновяване на имота.

Deutche и Шво си партнират през последните две години при покупката на девет имота на стойност няколко милиарди долара. В тях се включват Big Red Чикаго за 376 милиона долара, хотел Raleigh в Маями за 103 млн. долара и Wilshire Бевърли Хилс за 130 млн. долара.

Коментари: 0