Индийски милиардер е заплашен от затвор заради дългове

Анил Амбани не може да се справи със задълженията на компанията си след бизнес война с брат си

Индийски милиардер е заплашен от затвор заради дългове

Анил Амбани

Снимка: БТА

Индийският милиардер Анил Амбани е изправен пред заплаха от затвор, след като сделката между неговата затъваща фирма Reliance Communications (RCom) и телекомуникационния гигант Ericsson се провали.

Ericsson е отпуснала 5.5 млрд. рупии (59.3 млн. паунда) на RCom по силата на споразумение за управление и експлоатация на нейната мрежа. RCom обаче не е успяла да изпълни заповедта на Върховния съд на Индия да плати парите до 15 декември миналата година.

Сега съдът твърди, че г-н Амбани ще бъде затворен за три месеца, освен ако не плати.

Магистратите са го обявили за виновен за неуважение към съда, като му дават още четири седмици, за да плати, или да отиде в затвора.

И двете страни заявиха, че уважават решението, съобщава Би Би Си.

Съдът е постановил още, че председателят на Reliance Telecom Сатиш Сет и на Reliance Infratel Чая Вирани са нарушили разпореждането му. Но и трите могат да избегнат наказанието, ако парите бъдат платени с лихви.

Както по-рано Economic.bg писа компанията на Анил Амбани затъна в дългове поради ценовата война с компанията на по-големия му брат Мукеш Амбани Reliance Industries. И дори поиска защита от кредитори в съда. Мобилният бизнес на Анил е на път да бъде изкупен от по-големия му брат, също милиардер и най-богатият човек в Индия.
Коментари: 0