iPhone 7 вдигна цената на Apple с 54 млрд. долара

Цената на акциите на компанията скочиха с близо 10% за седмица

iPhone 7 вдигна цената на Apple с 54 млрд. долара
Пазарната капитализация на Apple в сряда се е покачила над 605 млрд. долара заради представянето на новите модели iPhone 7 и iPhone 7 Plus. За една седмица акциите на технологичния гигант са скочили с близо 10%, което се оценява на над 54 млрд. долара.

Допълнителна подкрепа за цената дават и прогнозите на различни анализатори, че продажбите, които трябва да започнат в петък, ще разбият всички по-ранни прогнози. Американският мобилен оператор T-Mobile вече обяви, че предварителните поръчки са рекордно високи. Другият голям телеком в страната – Sprint, също се похвали с невиждани поръчки. Те са с близо 400% повече спрямо предходната година, когато беше пусната шестата серия на iPhone.

Цената на затваряне от вчера – 112.4 долара за акция, е най-високата за последните четири месеца, показват данните от борсовата търговия. Изтъргуваният обем книжа само в сряда е двойно по-голям спрямо средното дневно ниво.

Тази година, за разлика от предишните, Apple не изнася данни за предварителните продажби. Първоначално това притесни инвеститорите, които разчетоха в това намерение несигурност от страна на Apple в интереса към новите устройства.
Коментари: 0