iPhone без приложения: Apple чертае ново бъдеще

Това e възможно чрез функцията Clips, която позволява на потребителя да изпробва малка част от дадена апликация

iPhone без приложения: Apple чертае ново бъдеще

Снимка: БТА

Apple отново открехва завесите към възможното ново бъдеще пред развитието на смартфоните. На виртуалната си конференция за разработчици компанията представи функционалност в бъдещата операционна система iOS 14, чрез която човек ще може да използва приложения, без да трябва да ги сваля на телефона си. 
Това става възможно чрез функцията App Clips, която позволява на потребителя да изпробва малка част от дадено приложение – „парче софтуер“, което просто ще ви позволи да си свършите работата сега и веднага.
Тъй нареченият клип, който е с размер от едва около 10 мегабайта, може да бъде стартиран чрез QR код и технологията NFC. Той е на практика частица от същинското приложение. Идеята е в момент на необходимост човек да може веднага да използва дадена апликация, например за поръчка на храна, и това да става максимално бързо и лесно. Така, например, бидейки в чужбина, той може еднократно да си послужи с някое приложение без да трябва да го тегли и инсталира.
App Clips е свързано със системата за плащане Apple Pay, така че човек може и лесно да плаща, като по уверение на Apple това ще се случва и без да изтичат финансови данни на потребителя към приложението. Иначе самото то ще стартира в рамките на няколко секунди и освен че е полезна за потребителите, функцията е още един шанс за разработчиците по забавен и нов начин да достигнат до клиентите точно когато приложението им е най-полезно.
Коментари: 0