Ирландия премахва COVID ограниченията през октомври

Почти 90% от възрастните в страната са напълно ваксинирани, както и 80% от тези над 12 години

Ирландия премахва COVID ограниченията през октомври

Снимка: Unsplash

2192 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Ирландия, която имаше една от най-дългите карантини в Европа, ще отмени почти всички епидемични ограничения през октомври след една от най-успешните имунизационни кампании, предаде Reuters. 

От 22 октомври изискването за ваксинационни сертификати в барове и ресторанти ще отпадне, както и всички ограничения за броя на посетителите на закрити и открити събития. Като първа стъпка театрите и кината ще отворят с капацитет 60% от следващата седмица. Служителите се връщат в офисите от 20 септември.

"Поради усилията на нашия екип за ваксинация и тъй като вие стигнахте до целта и приехте ваксината, когато тя беше предложена, сега навлизаме в изцяло нова фаза на пандемията", заяви премиерът Макъл Мартин в телевизионно обръщение.

Почти 90% от възрастните в Ирландия са напълно ваксинирани, както и 80% от тези над 12 години.

Баровете, ресторантите и кафенета бяха затворени 16 месеца до юли, когато правителството разреши те да приемат само ваксинирани клиенти. Правителството беше атакувано заради строгите мерки, след като съседна Великобритания премахна повечето епидемични мерки на 19 юли при по-ниско ниво на ваксинация, посочва Reuters.

Подкрепи Economic.bg