„Алтерко“ получи 1.6 млн. евро заем за покупка на офис сграда

Компанията е изтеглила кредит от „Райфайзенбанк\" България

„Алтерко“ получи 1.6 млн. евро заем за покупка на офис сграда

Българският IT холдинг "Алтерко" АД е сключил договор за кредит с Райфайзенбанк (България), който ще бъде използван при покупката на новосъздадена компания, която притежава офис сграда с подземни гаражи. Цялата стойност на сделката, оценена по метода “cash-free / debt-free”, е 1.8 млн. евро. Тя ще бъде финансирана на 90% със заема, а останалата част са собствени средства, съобщава компанията.

Към момента офис сградата е собственост на „Джей Ей Еф Си Дивелъпмънтс“ ООД - регистрирано в България дружество с чужда собственост. Компанията е учредила ново дружество - „Артерко пропъртис“ ЕООД, в което е апортирана новата офис сграда. След финализирането на сделката 100% от капитала на новоучреденото дружество с основен  предмет на дейност "консултантски услуги, покупко-продажба на недвижими имоти и строителство", както и 100% от сградата, ще станат собственост на "Алтерко" АД.

Общият размер на заема, отпуснат от Райфайзенбанк, е 1.62 млн. евро. Срокът за погасяването му е 12 години, включително гратисният период. Лихвата по кредита е фиксирана на 3% годишно.

Дъщерната компания „Тера комюникейшънс“ АД ще бъде поръчител за кредита на „Алтерко“ АД пред банката и ще отговаря солидарно за изплащането му, става ясно още от съобщението.

Коментари: 0