Италия ще признава българските избори за основателна причина за движение

На територията на Италия са образувани 22 избирателни секции за изборите за Народно събрание на 4 април

Италия ще признава българските избори за основателна причина за движение

Снимка: Pixabay

1584 ~ 1 мин. четене

Италия ще признава гласуването в парламентарните избори на 4 април като уважителна причина за българските граждани в страната да се придвижват до избирателните секции в условията на ограничителни мерки срещу коронавируса. По информация на посолството ни в Рим желаещите да гласуват следва да попълнят декларация за придвижване, в която да посочат, че движението е обусловено от „Други позволени причини“ и по-конкретно: „Ситуация на необходимост – гласуване за Народно събрание на Република България – 4 април 2021 г.“.

По време на Великденските празници на 3, 4 и 5 април 2021 г. на територията на Италия ще важат най-строги ограничителни мерки (т.нар. червена зона), които включват забрана за движение навън без уважителна причина, както и вечерен час в интервала 22:00-5:00 ч.

На територията на Италия са образувани 22 избирателни секции за изборите за Народно събрание на 4 април. Тяхното местоположение и адреси могат да бъдат видени тук.

Мисията ни в Рим обръща внимание, че изборите на територията на Италия ще бъдат проведени при спазване на съответните противоепидемични мерки за безопасност. Те включват осигуряване на необходимото отстояние между участниците в изборния процес, недопускане на струпване на много хора на едно място, носене на предпазни маски и регулярна дезинфекция на ръцете.

Всяка избирателна секция ще спазва и евентуалните допълнителни изисквания на съответната община, в която се намира.

На територията на Малта също важат редица мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19, но в страната няма въведен вечерен час, нито задължение за попълване и представяне на декларация за придвижване. В двете избирателни секции, образувани в Малта в градовете Буджиба и Сейнт Джулианс, ще важат сходни мерки за здравна безопасност с тези в Италия.

Коментари: 0