Италия удължава за неограничено време карантината за българи

Ограничението трябваше да изтече днес, но италианското здравно министерство реши да удължи действието заради многото нови случи

Италия удължава за неограничено време карантината за българи

Снимка: БТА

Българските граждани и техните семейства, които влязат на територията на Италия, ще бъдат слагани под 14-дневна карантина и занапред. Мярката, приета миналата седмица в рамките на действията срещу пандемията от Covid-19, трябваше да изтече днес. Италианското здравно министерство е взело това решение заради нарастващия брой на новите случи у нас, а срокът на действие на ограничението не е фиксиран.

Здравният министър Роберто Сперанца заяви, че пътници от Алжир няма вече да бъдат допускани в страната, освен при „доказани съображения от неотложен характер“, съобщава БТА.

В Италия епидемията от новия коронавирус вече е преминала критичната си фаза, но неотдавнашният ръст на новите случаи отчасти се свързва с хора, идващи от чужбина.

Вчера бяха регистрирани 386 новозаразени в Италия, спрямо 298 в сряда, с което общият брой на заразените достигна 247 158. Отчетени бяха още три смъртни случая, с което общият брой на починалите от заразата в страната достигна 35 132 души.

За сравнение, вчера в България са били регистрирани 265 нови случаи на Covid-19, a ден по-рано – 284. Общият брой на положителните проби у нас е 11 420. Починалите с установен коронавирус са общо 374 души.

Коментари: 0