Избраха оператор на логистичния център на пристанище Бургас

„Horizon software solutions” ще осигури електронната платформа за търговия

Избраха оператор на логистичния център на пристанище Бургас

„Horizon software solutions” LTD ще бъде оператор и ще осигури електронната платформа за търговия в бъдещия „Логистичен Център и Павилион 16+1“ на територията на Пристанище Бургас. Фирмата е избрана от държавната китайска асоциация за електронна търговия и Ханджоу Е – Комерс Индъстри Интернет Парк /E-COMMERCE INDUSTRY INTERNET PARK, HANGZHOU, CHINA/. Разкриването на логистичния хъб за електронна търговия в Бургас стана възможно, след като през април тази година беше подписан меморандум между Центъра за насърчаване на селскостопанското сътрудничество между Китай и Страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ), „Пристанище Бургас” ЕАД и Индустриален парк за електронна интернет търговия (Ханджоу, Китай).

Търговският логистичен център ще бъде разположен на територията на Пристанище Бургас. Първоначално павилионът за електронна търговия между Китай и страните от ЦИЕ ще се намира в „Магазия 1”, а в последствие ще бъде отделена по-голяма територия в бъдещия Експо център, който ще се изгради в пристанището. Китайските партньори са изявили желание за участие в официалната церемония по откриването на морския център „Магазия 1”, което се очаква в близките дни.

Интересът на бизнеса от Китай към страната ни, като мост към Европа продължава да е засилен. Продължават и усилията на Центъра за насърчаване на селскостопанското сътрудничество между Китай и страните от ЦИЕ за привличане предприемачи от Китай. В тази връзка през август България и в частност Пристанище Бургас бе посетено от Нелсън Уонг /Nelson Wong/, основател и председател на Борда на директорите на The Global Investment Facilitator. Компанията е глобална платформа, която оценява възможностите и рисковите при кръстосано инвестиране в чужбина и в недвижими имоти. В момента предлаганата от тях мрежа от услуги обхваща повече от 500 града в над 100 страни и развиващите се пазари на 6 континента.

Сред дейностите на Центъра за насърчаване на селскостопанското сътрудничество между Китай и страните от ЦИЕ, планирани в близко бъдеще е откриването на Българския павилион част от проекта „Павилион 16+1” в Свободната търговска зона на Шанхай Порт Waigaoqiao на 25.08.2016 г.

Коментари: 0