Jaguar откри първия си шоурум в България

До края на годината ще бъдат изградени още две дилърства – в Пловдив и Варна

Jaguar откри първия си шоурум в България

Снимка: Economic.bg/Краси Свраков

Мото-Пфое откри във вторник изцяло нов автомобилен комплекс, който е първият у нас на луксозните марки Jaguar и Land Rover. Той е изграден изцяло по стандартите на британските производители. 

Специално за церемонията пристигнаха господин Марко Сантучи, Изпълнителен директор на импортьорската структура в европейския регион на Jaguar Land Rover, г-н Такаши Ямана, Главен изпълнителен директор на Sumitomo Corporation в Европа, г-н Хироши Кубо, Директор продажба на автомобили и маркетинг в Дивизия 1 на  Sumitomo Corporation в Япония, г-н Томохиро Йонеяма, Генерален мениджър бизнес подразделение транспортни и строителни системи Sumitomo Corporation в Европа и г-н Яцек Горски, Технически директор в европейския регион на Jaguar Land Rover. 

В официалната пресконференция участие взе и г-н Ивайло Панев, кмет на район Кремиковци.

Новото дилърство на Jaguar Land Rover се намира на ключовия транспортен възел в непосредствена близост до "детелината“ на Ботевградско шосе, където Северната скоростна тангента се влива в Околовръстен път в посока ж.к. Младост. 


Дилърството предлага на клиентите си продажба на нови и употребявани автомобили, резервни части, консумативи и аксесоари, застрахователни услуги. Комплексът е проектиран да отговори на предизвикателствата от бъдещето на автомобилната индустрия – електрически автомобили и автономно шофиране. Още сега е оборудван със супер мощни зарядни станции, готови за изцяло електрическите модели на марките.


Първият изцяло електрически Jaguar – I-Pace – спортен SUV, ускоряващ от 0 до 100 км за 4,7 сек. и изминаващ с едно зареждане пробег от 400 км, прави своята предпремиера в България няколко месеца предварително, специално във връзка с откриването на новия автомобилен център.

До края на 2018 г. инвестиционните планове на Мото-Пфое включват разкриване на още два нови комплекса на британските марки – по един във Варна и Пловдив. „От днес започва нашата революция в представянето на премиум моделите в портфолиото на компанията. До края на тази година ще има още два комплекса на Jaguar Land Rover по модела на този в София – единият във Варна, другият в Пловдив”, каза по време на пресконференцията Димо Николов, Управител на Мото-Пфое груп.

Коментари: 0