JAGUAR представи първия си електромобил

I-PACE е с мощност 400 к.с.

JAGUAR представи първия си електромобил

Снимка: JAGUAR

4034 ~ 1 мин. четене

Jaguar I-PACE е радикално нов електромобил. Той е първият модел на компанията, захранван от електрическа батерия. I-PACE съчетава авангарден дизайн, вдъхновен от суперавтомобила C-X75.  Електромобилът е с изнесена напред кабина, което поставя водача на по-предна позиция, освобождавайки свободно пространство за пътниците на задните седалки. Багажникът е с 530-литрова вместимост. 

Съхранението на енергия в I-PACE се извършва посредством 90 kWh литиево-йонна батерия с течно охлаждане, като използва специална охладителна верига с два режима. 
 
При умерени температури на околната среда батерията подобрява ефективността, като разчита само на един радиатор, за да премахне топлината, генерирана от клетките. 
 
При по-високи температури един охладител, свързан към главния климатроник на автомобила осигурява по-голям охладителен капацитет, за да поддържа батерията в оптимално състояние.

В интериора на I-PACE са използвани висококачествени материали. Предната част на седалките е тапицирана с кожа Windsor, в която с лазер е гравиран ромбовидният мотив, запазена марка на Jaguar. Облегалките на седалките са изпълнени в цвят Moonstone Alcantara.

Основният интерфейс представлява 12-инчов TFT сензорен екран, вграден недоловимо в повърхността на инструменталния панел. 

Предната част на колата излъчва атлетична мощ. Ниският преден капак е обграден от двете страни от извитите арки на калниците. Задната част е с елегантен стил, а тънкият композитен спойлер подсилва спортното излъчване на модела. Jaguar I-PACE е с мощност 400 к.с. и мигновен въртящ момент от 700 Нм.

Подкрепи Economic.bg