Jaguar представя F-Type SVR в Женева

Колата ще излезе в продажба през лятото

Jaguar представя F-Type SVR в Женева
204 ~ 1 мин. четене

Новият Jaguar F-Type SVR ще направи своя световен дебют на Автомобилния салон в Женева. Очаква се колата да излезе в продажба през лятото на 2016 г.

Автомобилът развива 322 км/ч и е първият F-Type SVR, разработен да се възползва от пълния потенциал на двуместен спортен автомобил от алуминий , като едновременно с това запазва ежедневната си практичност.


По-лек, по-бърз и по-мощен, новият F-Type SVR отвежда водача на автомобила на едно ново ниво с техническите показатели и динамиката, която притежава, като същевременно запазва комфорта и двойнствения характер, присъщи на всички автомобили Jaguar.

„Новият модел е първият Jaguar в серийно производство, разработен от Special Vehicle Operations, и се възползва от всичко, което знаем за прецизното конструиране, динамиката и дизайна. Резултатаът е суперавтомобил за всякакви климатични условия, който развива 322 км/ч и може да се шофира всеки ден“, заяви Джон Едуардс, изпълнителен директор на Jaguar Land Rover Special Operations.


Той разкри, че компанията е разработила и версия кабриолет, за да могат феновете на марката да се наслаждават на звука от новата титаниева изпускателна система. 

Подкрепи Economic.bg