Жаждата за луксозни имоти не стихва

В Манхатън е продаден апартамент за над $22 млн. преди дни

Жаждата за луксозни имоти не стихва

Снимка: Unsplash

Новите договори за покупка на луксозни жилища в Манхатън не спират да се увеличават дори по време на пандемия. През последните три месеца са подписани 227 договора за имоти на цени от 4 млн. долара или повече, което е рязко увеличение в сравнение със същия период на 2019 г., когато са били сключени 219 сделки от такъв порядък. Това става ясно от доклад на брокерската компания Olshan Realty, предава Bloomberg.

„Много от купувачите са жители на Ню Йорк, които очевидно вярват в евентуалното възстановяване на града“, пише в доклада Дона Олшан, президент на брокерската компания. 

Най-голямата сделка от миналата седмица е препродажбата на апартамент на 58-ия етаж в One57 – кулата на милиардерите, която допринесе за разцвета на луксозното развитие на Манхатън преди десетилетие. Апартаментът с площ от 4 483 квадратни фута (416 квадратни метра) и е купен за 22.25 млн. долара. Въпреки впечатляващата сума, тя е с 35% по-ниска в сравнение с тази, на която е бил продаден през 2014 г.

Вторият най-скъп договор, сключен през изминалата седмица, е за апартамент, разположен на цял етаж в сградата Benson. Договорът е на стойност 14.15 млн. долара.

Сред основните купувачи са хора, които се завръщат отново в града. както и такива, които са успели да продадат големите си имоти в предградия като Гринуич и Кънектикът.

Коментари: 0