Как се промени индустрията за бързо хранене в Индия
Големият брой вегетарианци кара ресторантьорите да отварят специализирани заведения

© ECONOMIC.BG / Pixabay
Индустрията за бързо хранене в Индия еволюира с променящия се начин на живот на младото индийско население. Чистото разнообразие от гастрономически предпочитания в различните региони, наследствени или придобити, доведе до различни модули в цялата страна. Много от традиционните ястия са приспособени да отговарят на нововъзникващите заведения за бързо хранене. Основната адаптация е да се намали времето за обработка и обслужване.
Многообразието на индийската кухня поставя логистични проблеми, когато става дума за обработка. Наличието на голямо вегетарианско население, което избягва не-вегетарианската храна, кара ресторантьорите да отварят специализирани заведения. Също така, различното разнообразие от храна може да се сервира в зависимост от часовете на деня.
Трите основни храни, които се сервират в заведенията за бързо хранене в Индия, са ориз с много подправки, сандвич, направен от специфичния индийски хляб и малки пържени кюфтенца, поднесени с различни силно ароматни сосове.
Големите световни компании за fast food, все още трудно пробиват на индийската кулинарна сцена, поради специфичността на храната и вкусовете в района.