Как ще се промени движението на цената на акциите на Tesla?

Коментар по повод предстоящото сливане на Tesla и SolarCity

Как ще се промени движението на цената на акциите на Tesla?
Сливането между Tesla и SolarCity ще се случи много бързо и поради тази причина Tesla актуализира своите указания за стойността на капитала до своите акционери. Информацията присъства също в заявлението S-4 на компанията, където тя твърди, че сливането е с висока степен на спешност, тъй като SolarCity "гори“ парични средства много бързо. Паричните й наличности намаляват с повече от 300 милиона щатски долара през миналата година, до малко над 160 млн. долара през второто тримесечие. Това коментира Питър Гарнри, ръководител "Стратегии при ценните книжа“ в Saxo Bank.

Според него новото обединение между Tesla и SolarCity ще има отрицателен свободен паричен поток през последните 12 месеца от 2,5 млрд. щатски долара. Tesla е заявила (в заявлението S-4), че ще трябва да повиши или собствения капитал или дълга, в зависимост от пазарните условия до края на 2016 г. Експертът смята, че играта ще е следната – промяна в краткосрочен план за акционерите на Tesla; определено това е негативно за цената на акцията, която в момента е около $212/акция. 

"Виждаме в краткосрочен план посока надолу най-малко до най-ниската стойност, която беше през юни, до $190/акция, и ако ще падне до тези нива, биха могли лесно да стигнат до $180, където голяма част от консенсуса е по късата страна. Тези анализатори, които са най-негативни към Tesla, смятат, че $180 е справедливата стойност, така че това ще бъде незабавната следваща стъпка, ако пробие на техническо ниво от $190. Имаме къси позиции в капиталовото портфолио SaxoStrats. Ние смятаме, че събитията, със заявлението S-4 от Tesla, са в подкрепа на нашето краткосрочно виждане за Tesla, което е низходящо", обобщи Гарнри. 
Коментари: 0