Какви са ползите от яденето на телешко месо
Винаги избирайте прясно месо от доказан източник

© ECONOMIC.BG / Pixabay
Телешкото е изключително вкусно и полезно месо, но е от значение в какви условия е отглеждано животното и дали се е хранило предимно с трева или със зърно. Винаги избирайте прясно месо от доказан източник, независимо дали ресторант или магазин. Био месото от животно, хранено с трева, съдържа пълен протеинов профил и е много по-вкусно. Благодарение на големите площи зелени пасища Великобритания е лидер в продажбата на качествено месо. Вижте ползите от неговата консумация:
- Телешкото месо е едно от най-питателните храни и съдържа всички необходими аминокиселини за изграждане на мускули и кости.
- То е чудесен източник на витамини от група Б (жизненоважни за мозъчната функция) и най-абсорбиращата се форма на желязо (наричана хем желязо), която изгражда червени кръвни клетки и ви дава енергия. Нейният богат магазин на цинк подпомага имунната система.
- Телешкото съдържа както наситени, така и мононенаситени мазнини, за които се смята, че предпазват от сърдечни заболявания. Противно на преобладаващата догма, се оказва, че няма добри доказателства в подкрепа на идеята, че наситените мазнини са вредни.
- Месо от едър рогат добитък, хранено с трева, е чудесен източник на омега-3 мастни киселини и конюгирана линолова киселина, която някои проучвания показват, че намалява риска от рак, затлъстяване, диабет и някои нарушения на имунната система.
Телешкото е проста храна за готвене. Не изисква сложни процедури за приготвяне.