Какво обеща Тереза Мей в новогодишното си послание

Според Мей успешният развой на Brexit е цел, но не и граница на амбициите

Какво обеща Тереза Мей в новогодишното си послание

Снимка: БТА

В новогодишното си послание към гражданите на Великобритания премиерът Тереза Мей обеща да осигури успешно излизане на страната от ЕС, да засили националната икономика и да изгради по-справедливо общество за всички. „Вярвам, че 2018-а ще бъде година на подновено доверие и гордост от страната ни“, подчертава британският лидер, цитирана от ДПА. 

„Година, през която ще продължим да постигаме добър напредък към успешно споразумение за Brexit, икономика, подготвена за бъдещето, и по-силно и справедливо общество за всички“, заяви още тя.

Мей определи 2017-а като година на напредък за Обединеното кралство, а събитието, което отличи като ключово, е стартът на на преговорите за Brexit. Според премиера, независимо от това как хората са гласували на референдума през 2016 г. - „за“ или „против“ напускането на ЕС, днес повечето искали правителството просто да продължи напред и да осигури добър Brexit.  

„И точно това е, което правим“, изтъкна Мей, допълвайки че успешният изход от процеса е логична цел, но не и граница на амбициите на управляващите. „Трябва също така да продължим да се стремим да изменим към по-добро тук и сега нещата, които имат значение във всекидневния живот на хората“, подчерта тя. 

Британският премиер обеща още балансиран подход към държавните разходи, така че „дългът ни да се понижи, но и да можем да инвестираме във важните неща - нашите училища, полицията ни и ценната ни здравна система“.
Коментари: 0