Какво планира Apple за iPhone 2019 и 2020

Най-голямата промяна тази година ще е по-добра камера

Какво планира Apple за iPhone 2019 и 2020

Снимка: БТА

Apple обикновено представя новите си iPhone модели през септември. Но предварителните информации за новостите в тях започват много по-рано.

И тази година е така. Bloomberg излезе с информация за "пътната карта" на Apple за новите модели смартфони през 2019 и 2020 година.

Най-голямата промяна на iPhone през тази година? По-добра камера.

Тазгодишните iPhone-и ще имат 3D камера на гърба. В момента устройства като iPhone XS и iPhone XR имат 3D камера отпред, която се използва за лицево разпознаване.

По-мощната камера би позволила ползването на приложения за добавена реалност, които поставят виртуални обекти в реалния свят.

Очаква се Apple да пусне три телефона през тази година, които са ефективно модернизирани версии на трите от 2018 г. - iPhone XR, iPhone XS и iPhone XS Max. Според информацията те ще имат модернизирани чипове и софтуер, включително и системен тъмен режим (Dark Mode).

Най-големият и най-скъп телефон, който може да замени iPhone XS Max, ще има модул с три камери на гърба, според Bloomberg, коeто ще даде възможност за допълнителни функции.

Много от детайлите, съобщени от Bloomberg за моделrje на Apple за iPhone-ите през 2019 г., вече бяха писани и от Wall Street Journal и анализатора на TF International Securities Минг-Чи Куо.

Въз основа на наличната в момента информация, подреждането на устройствата на Apple тази година се оформя като нещо подобно:

-Нова версия на iPhone XR с LCD дисплей, както и камера с двоено обектив на гърба, подобрение спрямо тази година. Тази година версията започва от $749.

- Нова версия на iPhone XS с по-висококачествения OLED екран на Apple, както и камерата с двойни лещи на гърба, като модела тази година. Тази година моделът започва от $999.

- Нова версия на iPhone XS Max - но този ще има камера с три лещи. Моделът тази година струва $1 099 или повече.
Коментари: 0