„Какво значи конфликт на интереси? В края на краищата „Струма“ трябва да стане“

Инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ

Цитат на деня

„Какво значи конфликт на интереси? В края на краищата „Струма“ трябва да стане“
Какво значи конфликт на интереси? В края на краищата „Струма“ трябва да стане. Конфликт на интереси аз не виждам в момента. Това бяха думите на инж. Дончо Атанасов, член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) относно скандалния случай с фирмата, която е правила сондажи по най-сложния участък от магистрала „Струма“, преди изобщо да е избран изпълнител на обществената поръчка. 

Той допълни, че фирмата, която е правила сондажите без АПИ да ги е възложила, е една от най-добрите проектантски фирми у нас. „Все някоя от големите фирми ще участва в това грандиозно строителство“, коментира Атанасов.  

По негови думи разследването на bTV, в което чрез сателитни снимки ясно се вижда, че е имало сондажи и е строен 7-километров път, подлежи на проверка.

„Това са абсурдни твърдения и опит да се вкарват съмнения в най-големия и най-сложен инфраструктурен проект“, смята инженерът от АПИ. Атанасов обясни, че фирмата, която е правила сондажите е тази спечелила изготвянето на идейния проект, което включва актуализация на парцеларния план и количествените сметки при разделянето на двата лота.

„Когато се подадат документите за обществената поръчка  и започне да работи тръжната комисия, тогава тя ще прецени дали има конфликт на интереси“, уточни Атанасов.
Коментари: 0