КАТ ще подпомага движението по празниците

Камионите със забрана да се движат на 25 и 26.12 и 2.01

КАТ ще подпомага движението по празниците

В дните, когато се очакват най-много пътувания покрай коледните и новогодишните празници (26 декември, 2 и 3 януари), усилията на пътната полиция ще са насочени към регулиране и подпомагане на трафика, не толкова към контрол. Това съобщи началникът на „Пътна полиция“ комисар Бойко Рановски на пресконференция, цитиран от Агенция „Фокус“.

„През останалите дни, през които хората си позволяват да празнуват, да пият и след това да се качват на автомобилите, трябва да знаят, че ще има засилени проверки в курортните комплекси и в близост до питейните заведения“, обясни Рановски. Проверките ще са за употреба на алкохол и наркотични вещества, както и контрол на скоростта.

От 23 до 30 декември усилията на пътните полицаи ще са насочени към извеждане на трафика от столицата и големите градове на страната. По традиция се предвижда спиране на камионите с обща маса над 12 тона по най-натоварените пътища на 25 декември от 16 до 20 часа. На 26 декември и 2 януари забраната ще е за периода от 14 до 20 часа.

Най-сериозни проблеми с трафика се очакват по автомагистрала „Хемус“, където все още продължават ремонтните дейности. Там са дадени допълнителни указания за организация на движението.

„При натоварен трафик има изготвени карти с места за спиране на тежкотоварното движение, както и при обилни снеговалежи – за отклоняване на движението от „Хемус“ по обходен маршрут“, подчерта Рановски. Той призова водачите да бъдат внимателни и по-търпеливи и да се движат със съобразена скорост. 

Коментари: 0