KBC търси 100 души за новия си IT център във Варна

Финансовата група стъпи в морската столица през 2019 г.

KBC търси 100 души за новия си IT център във Варна

Снимка: KBC Group

Автор: Economic.bg

Белгийската банково-застрахователна група KBC, част от която са Обединена българска банка и ДЗИ „Животозастраховане“, обяви разширяване на операциите си във Варна, където присъства от 2019 г. Финансовата организация ще открие там нов Център за дигитални технологии (Digital Development Center), в който се очаква да бъдат наети над 100 човека до края на 2021 г.

Центърът за дигитални технологии е мястото, където нашата банково-застрахователна експертиза среща дигиталните технологии“, коментира Тодор Петков, генерален мениджър на новосъздадения Център за дигитални технологии.

Центърът ще се занимава с разработката на проекти в сферата на дигиталната трансформация на банковите и застрахователни дружества от KBC Груп. Затова и хората, които ще бъдат наети, приоритетно ще са с IT профил – в направления като аgile software development, application management, process management.

KBC е сред водещите имена, стъпили във Варна през последните няколко години, през които морската столица фокусира вниманието на IT бизнеса и се оформи като една от желаните дестинации за отваряне на втори офис.

KBC Digital Development Center ще се намира в бившия Пфое Мол във Варна, където се намира и първият център за споделени услуги на групата в града. Shared Service Center бе разкрит преди две години и в него вече работят над 300 служители.

Предвид бъдещите планове за развитие и растеж двата центъра на KBC заемат още един етаж от сградата, разширявайки офисите си на площ от 6500 кв.м.

Коментари: 0