Кипър отменя още изисквания за пристигащите от България

Въвеждат се и допълнително облекчение за ваксинираните пътници

Кипър отменя още изисквания за пристигащите от България

Снимка: Unsplash

3122 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Българските граждани могат да влизат в Кипър без да се налага да представят задължителния досега отрицателен PCR тест или да остават под задължителна карантина. Новите правила влизат в сила от днес, 24 юни 2021 г., информират от Министерството на външните работи (МВнР).

По информация на българското посолство в Никозия от днес условията за влизане на български граждани в страната са следните: 

  • онлайн регистрация в електронния портал www.cyprusflightpass.gov.cy;
  • в рамките на 48 часа преди планирания полет за Кипър пътуващият трябва да попълни и изпрати на кипърските власти наличния в електронния портал формуляр, в който да са отразени личните данни и цялата необходима за влизане в страната информация;
  • да получат отговор от кипърските власти на посочения от българските граждани електронен адрес за кореспонденция с разрешение за влизане в Република Кипър.

От МВнР посочват още, че се въвежда и допълнително облекчение за ваксинираните пътници, които няма да бъдат поставяни под карантина дори и да са били в контакт със заразен с COVID-19 гражданин по време на престоя си в Кипър. В този случай те трябва да приложат копие от сертификата си за ваксинация към електронния формуляр за регистрация преди влизане в страната.

След пристигането им в Кипър, тази категория български граждани са длъжни да спазват съответните действащи здравни протоколи.

Подкрепи Economic.bg