Китай затваря границите си за част от чуждестранните туристи

Въвеждат се и задължителни PCR тестове заради усложнената ситуацията със заразата

Китай затваря границите си за част от чуждестранните туристи

Снимка: БТА

976 ~ 1 мин. четене

Континентален Китай забрани влизането в страната на хора от Великобритания, Белгия и Филипините и въведе изискване за представяне на отрицателен PCR тест на пристигащите от Съединените щати, Германия и Франция заради новата вълна от заразата, която завладява отново цял свят.

Дори на британците, които имат визи за постоянно пребиваване в Китай, не им е разрешено да влизат в страната, съобщи китайското посолство във Великобритания, цитирано от Reuters.

Новите правила станаха ясни в деня, в който Англия влезе във втора национална блокада заради заразата, а броят на загубилите битката с вируса във Великобритания е най-високият в Европа – над 20 000 само за ден.

Белгия има най-големия брой потвърдени нови случаи на глава от населението в Европа, докато Филипините имат втория по брой инфекции и смъртни случаи в Югоизточна Азия след Индонезия.

Китай беше първата държава, която се сблъска с новия вирус и затвори границите си за чужденци още през март в опит да спре разпространението на заразата. В края на лятото рестрикциите бяха ограничени и държавата отново посрещаше чуждестранни туристи. Сега обаче ситуацията значително се промени.

От утре, 6 ноември, пристигащите в континентален Китай от САЩ, Франция и Германия ще трябва да предоставят отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 48 часа преди пристигане в страната. Ако пътниците не отиват директно в Китай, а трябва да преминат транзит през друга държава, то и в съответната държава трябва да бъдат направени тестове.

Подкрепи Economic.bg