Китайската CRRC иска да инвестира в БДЖ

Компанията обмисля и изграждане на своя база в България

Китайската CRRC иска да инвестира в БДЖ
5138 ~ 1 мин. четене

Една от най-големите компании в света за производство на железопътен състав китайската CRRC е заявила интерес за инвестиции в железопътния транспорт на България. Това стана ясно след среща на служебния премиер Огнян Герджиков с вицепрезидента на дружеството  Луо Чонгфу.

По време на срещата инвеститорите са заявили, че са започнали предварителни разговори за възможностите за сътрудничество с БДЖ. Те подчертават също, че стратегическото местоположение на България би позволило да се мисли за възможност за изграждане на база на CRRC за обслужване на всички клиенти на корпорацията в Европа.

Премиерът Герджиков подчерта, че една от основните цели на служебното правителство е поддържането на добра бизнес среда, която да доведе до увеличаване на инвестициите. Целта е това да бъде предпоставка за подобряване на икономическите показатели и благосъстоянието на хората.

Той приветства интереса на компанията към страната ни и изрази очакване контактите между БДЖ и CRRC да са ползотворни и за двете страни.

Подкрепи Economic.bg