Китайски технологичен завод става туристическа атракция

Посетителите му ще могат да си поръчват електронни продукти

Китайски технологичен завод става туристическа атракция
176 ~ 1 мин. четене

Foxconn, най-големият производител на ИТ продукти по поръчка на водещите компании, планира да превърне един от своите китайски заводи в обект на технологичен туризъм.

Идеята на Foxconn е новаторска и благодарение на нея може да създаде една напълно нова ниша в туристическия бизнес – т. нар. технологичен туризъм. Нещо повече, посетителите на фабриката в Джиангсу ще могат да си поръчват електронни продукти, пише DigiTimes.com.

В изложбената част на предприятието туристите ще видят в действие най-новите образци на технологични продукти, произвеждани от Foxconn – от телевизори и интерактивни дъски до смартфони и таблети. В допълнение, на разположение на посетителите ще бъдат киносалон, детска стая и зона за игри.

В програмата за гостите на завода е предвидена възможност за поръчка на устройства. Освен това посетителите ще могат да наблюдават самия процес на производство на телевизорите и интерактивните дъски.

Компанията все още не е обявила кога точно ще отвори фабриката за туристи. Не се съобщават и цените на технологичната атракция, която се планира да бъде изградена в базата Джиангсу.

Подкрепи Economic.bg