Китайците се втурнаха да пазаруват луксозни стоки

Магазинът на Hermès в Гуанджоу отчете 2,7 млн. долара продажби за ден

Китайците се втурнаха да пазаруват луксозни стоки

Снимка: Hermès

3437 ~ 1 мин. четене
Френският търговец на висша мода Hermès отчете приходи от 19 милиона юана, или 2.7 милиона щ. долара, в деня, когато флагманският му магазин отново отвори врати в южния китайски град Гуанджоу, сочи справка на Women Wear Daily, позовавайки се на множество източници.

Hermès - известен със своите дамски чанти и копринени шалове - е получил пратка с редки чанти, включително с диамантена Himalaya Birkin, се посочва в информацията.

Богаташи от цялата проивинция Гуандон, чиято столица е Гуанджоу, са напълнили магазина миналата събота, за да направят покупки на съдове, обувки, мебели и кожени изделия.

Съобщава се, че дневните продажби на стойност 2,7 милиона долара според WWD, са най-високата цифра запродажби на бутик в Китай.

Значителната сума е показателна за това, че китайските потребители, включително доставчици на луксозни стоки, са готови да започнат да пазаруват отново след облекчаването на блокадите заради епидемията от коронавирус.

Гуандон, която се намира близо до Хонконг, беше поставена под частична блокада в началото на февруари и е най-засегнатата провинция след Хубей с 1532 потвърдени случая на коронавирус и 8 смъртни случая.

Китайската блокада официално приключи в Ухан на 8 април, а транспортните центрове в града възобновиха дейността си. Пътуващите са забелязани да носят предпазни средства, включително маски за лице, очила и дори гащеризони в някои случаи, докато купуват билети и преминават през охраната.
Подкрепи Economic.bg