Kmeta.bg връчи грамота на Енрике Иглесиас

Призът „Приятел на българските общини“ му бе връчен от баронеса Денислава Плевенска

Kmeta.bg връчи грамота на Енрике Иглесиас

Непосредствено след снощния му, втори концерт в България, една от най-големите звезди на съвременната музика Енрике Иглесиас, получи грамота от Портала на българските общини Kmeta.bg. Призът от името на изпълнителния директор на медията Боян Томов, му бе връчен от баронеса Денислава Плевенска, заради голямото сърце на певеца, отношението и привързаността му към България.

Баронеса Плевенска, Енрике Иглесиас и негова почитателка

Както е известно, Енрике Иглесиас от години помага и на децата в света, страдащи от здавословни проблеми, чрез много благотворителни инициативи. Срещу коварната болест се бори и родната Асоциация „Докосни дъгата“, в която съучредител с Петя Раева е и баронеса Денислава Ангелова. Първоначално фокусът на дейността на Асоциацията се съсредоточава върху деца, болни от диабет тип 1 и тяхната нужда от инсулинови помпи и консумативи, които преди време изобщо не се поемат от Националната здравноосигурителна каса. С течение на времето „Докосни дъгата“ получава все по-голяма обществена подкрепа и фокусът й започва да се разширява, като понастоящем той обхваща най-различни сфери на обществения и социалния живот като здравеопазване, образование, култура, спорт и др.

Във вчерашния си концерт в препълнената „Арена Армеец“  Енрике Иглесиас просълзи хиляди свои почитатели, след като помогна на млад мъж от публиката да предложи брак на приятелката си. Певецът обясни, че това не е инсценирано, а е решил да се намеси, след като видял плаката, който годеникът държи: "Енрике, моля те, помогни ми да предложа брак на приятелката си". След като ги качи на сцената, момичето каза заветното „Да!“ пред всички. След това тримата заедно изпяха вечния хит на Бен Кинг "Stand by me" ("Остани с мен")

Концертът бе част от световното турне на испанската звезда "Секс и любов".

Предишното му музикално шоу в София беше през декември, но заради многото желаещи да чуят звездата на живо, се избра още една дата.

Коментари: 0