КНСБ: България трябва да влезе в Шенген по-скоро

От МВР увериха, че границата ни се охранява добре

КНСБ: България трябва да влезе в Шенген по-скоро

„България не може да е в периферията на Европа и трябва по-скоро да влезе в Шенген”. За това призова президентът на КНСБ Пламен Димитров по време на дискусия за бежанскaта криза.

Той бе категоричен, че страната ни не може да се превръща в буферна зона както по отношение на икономиката, така и по отношение на бежанците. Затова е необходимо българските власти да се борят част от удвоените средства по плана "Юнкер" да достигнат до българите.

 „За мен моделът на мултикултурализма завърши”, посочи Димитров. Според него ситуацията с мигрантите у нас ескалира с всяка следваща седмица и са нужни конкретни мерки.

Пламен Димитров посочи още, че отпуснатите от ЕК 160 млн. евро за усилване на границите на страната ни би трябвало да бъдат само първият знак на европейската солидарност, която трябва да продължи с ясни, конкретни и ефективни мерки.

От МВР увериха, че границата ни се охранява добре. Въпреки това обаче сред гражданите по пограничните райони се създава определено напрежение заради профила на мигрантите, които влизат в България.

През септември броят на бежанците, които са се опитали да влязат в страната ни, е намаляла с 1/3 спрямо същия период на миналата година. Над 70% от хората, които са преминали границата ни, са млади мъже от Афганистан.

Стана ясно още, че се подготвят законодателни промени, според които бежанците без статут няма да имат право да се движат извън определена територия. 

Коментари: 0