Škoda показва самоуправляващ се електрически SUV

Футуристичният Vision E ще бъде представен на Shanghai Motor Show 2017

Škoda показва самоуправляващ се електрически SUV

Снимка: Škoda

992 ~ 1 мин. четене

Škoda обяви плановете си за нов електрически SUV автомобил, наречен Vision E, чийто концептуален модел ще бъде представен на автомобилното изложение Shanghai Motor Show 2017.

Škoda, която е поделение на Volkswagen Group, очаква електрическият кросоувър да може да се кара поне 311 мили с едно зареждане.

Vision E ще се задвижва от двойка електрически двигатели - по един монтиран на всяка ос. Заедно те ще създават система за двойно задвижване с приблизително 300 конски сили.

От компанията не съобщават колко ще ускорява колата за 60 секунди, но споделят, че максималната й скорост може да достига 112 мили в час.

Колата ще отговаря и на ниво 3 от изискванията за автономно каране.

"Тя ще може да се движи самостоятелно в задръстване, да минава на автопилот по магистрала, да кара продължително в една лента и да  се отклонява, да извършва изпреварване, самостоятелно да търси място за паркиране и да напуска мястото за паркиране", се казва в изявление на компанията.

Елегантният кросоувър с 4 врати ще бъде изграден върху платформата МЕВ на VW Group за електрически коли.

Škoda ще следва интензивно електрификация на моделите си и ще предложи пет изцяло електрически модела до 2020 г., обявиха още от компанията. Първият от тях ще се появи през 2019 г. и ще е плъг-ин хибридна версия на седана Skoda Superb.

Автоизложението Shanghai Motor Show 2017 ще се проведе от 21 до 28 април в Шанхай, Китай.

Подкрепи Economic.bg