„Когато времето е лошо, най-опитният се качва да кара колата“

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ

„Когато времето е лошо, най-опитният се качва да кара колата“

Снимка: Economic.bg

„С всеки изминал ден, като гледам обстановката, като знам моите конкуренти колко могат, съм сигурен , че съм длъжен да направим правителство и да управляваме. Като е лошо времето, като има сняг или буря, се качва най-опитният да управлява колата, не се учиш тогава. Към този момент не виждам някой да има повече знания и опит от мен и от партията“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно събитие в Русе, предаде БГНЕС.

Борисов очерта приоритетите, по които ще работи партията. „От първия ден в парламента нашата парламентарна група е задължена да се бори следващите избори да са мажоритарни, това е волята на народа и ние ще работим по тази тема. Данъкът – 10% плосък данък, това е за бизнеса, за хората възможно най-ниският данък в Европа и в същото време гарантира събираемост“, каза лидерът на ГЕРБ.

В сферата на образованието ще се работи всички деца да ходят на училище. „Ще го направим каквото и да ни струва, ако трябва през полиция, през социални служби, през детска педагогическа стая, защото това дете, ако не учи, ако не е грамотно, след това не може да си намери работа. И тогава пътят е или социална помощ, или престъпление.

За тия, които си учим децата или сме ги изучили, само да плащаме, не сме съгласни. Ако детето не е на училище, семейството задължително няма да получава социални помощи“, каза Борисов.

За да има повече деца, се предвиждат различни мерки. „Намерили сме европейски пари – бабите и дядовците, които гледат внуците си, получават заплата. Те ще се чувстват полезни, а и така повече деца ще се явят“, коментира той.

В борбата с демографския срив ще се заделят повече пари за ин витро, тъй като 300 хил. семейства у нас искат деца, а не могат да имат. „Заедно с финансовите експерти приехме колкото ин витро пъти искат, колкото пъти шанс имат, толкова опити да могат да правят. Това са тези дечица, които ни трябват на държавата с този демографски срив“, обясни Борисов.

Коментари: 0