Кои са най-добрите пътища в Европа?

Докато пътувате по тях,може да се насладите на невероятни планински и морски пейзажи

Кои са най-добрите пътища в Европа?

Докторът по психология Дейвид Холмс прави проучване, в рамките на което е проведено запитване сред  14 000 европейски шофьори. В резултат на това е установено, че норвежкият Атлантически път с неговите завои, хълмове и сезонният обем на трафика е най-добрият летен маршрут в Европа, заяви Службата по туризма на Норвегия.

Трябва да се отбележи, че това не е първият път, когато Atlantic Ocean Road е посочван за най-добрият път. През 2005 г. той получава титлата "Структура на века в Норвегия" и през 2006 г. британският вестник The Guardian го нарича "най-добрият туристически път” в страната.

Общата дължина на маршрута е 8.27 км. В същото време той преминава през серия от малки островчета, "доказвайки" на туристите невероятно красивите планински и морски пейзажи.

По време на проучването 70% от шофьорите казват, че един от най-важните фактори са пътните пейзажи, на които могат да се правят хубави снимки. Пътуващите през Атлантическия път могат да посетят четири панорамни платформи за наблюдение, които са оборудвани с паркинг за автомобили. От площадките е позволено не само да се правят снимки, но дори и да се лови риба върху специално оборудвана платформа.

На второ място е португалската Estoril Ocean Drive, а на трето е пътят около езерото Комо в Италия. 

Коментари: 0