Колко струват почивките в Гърция за Гергьовден?

Хиляди българи ще прекарат празниците в южната ни съседка

Колко струват почивките в Гърция за Гергьовден?

И тази година българите, които ще почиват в Гърция са много. Хиляди нашенци ще прекарат почивката покрай Гергьовден в южната ни съседка. Цените са народни, а обслужването перфектно. Базите са пълни на 100% през май и юни, казват туроператори, пише в. „Стандарт”.

Благоевградска туроператорска фирма предлага почивка за нашенци в седем хотела в курортите Аспровалта, Неа Врасна и Ставрос. Една смяна в момента трае четири нощувки, цената им за човек в двойна стая е само 65 лева. От първи юни нощувките са пет, а цената в Аспровалта и Неа Врасна е 90 лева, в Ставрос - 95 лева. От 1 юли цената в първите две селища скача на 145 лева за пет нощувки на човек, а в Ставрос - на 160 лева. Голям интерес има и към вилите. В момента цената на двуетажна къща е 180-200 лева на вечер за осем човека.

На 250 метра от гръцкия плаж Пефкохори на полуостров Халкидики цената  на 2 нощувки със закуски за двама е 123 лв. в сайтовете за групово пазаруване. В с. Фанари, Комотини пакет за двама с 2 нощувки със закуски струва 175 лв. през месец май.

Почивка на гръцкото крайбрежие с изглед към легендарната планина Олимп в село Олимпиаки Акти през месец май за двама души, настанени в двойна стая струва 81 лв.

Най-скъпи са почивките през август, когато цената за пет нощувки на човек е между 175-230 лева в зависимост от категорията на хотела и екстрите, които предлага.

Предпочитаме да отдъхваме на Бяло море, защото е чисто, спокойно и евтино, казват нашенци. На плажната ивица няма нито един чадър, нито пък шезлонги, за които да плащаш. Липсва и бетонът, както и заведенията на самия пясък.

Цените са почти еднакви навсякъде - кафето върви по 1,50 евро, фрапето е 2,50, фреш от портокал е 3 - 3,50 евро. Обядът за двама възрастни излиза 25-30 евро. Гръцката салата е 6 евро, традиционното дзадзики е 3 евро, повечето риби са по 6-7 евро за порция.

Коментари: 0